Werkbezoek Ministerie van VWS aan noordelijke zorgregio 

Tijdens het werkbezoek op 9 maart - met het thema Zorgregio Noord-Nederland: groot in gezondheidsdata- stonden de samenwerking en de zorginnovaties in onze noordelijke regio centraal. 

"Als je met elkaar hetzelfde voorop stelt, je met elkaar durft te zeggen 'dit is nodig', en het vervolgens gewoon doet. Dan kun je echt stappen maken. En dat zie ik hier.“ Zo vatte Bianca Rouwenhorst, directeur Informatiebeleid/CIO van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport haar werkbezoek aan de noordelijke zorgregio samen.
 
Agenda
En dat samenwerken en in beweging komen, dat is exact wat alle RIVO-Noord partners doen. Wij weten dat de digitale zorgtransitie niet zonder samenwerking van de grond komt. Hierbij pakken we zelf de handschoen op, samen én vanuit de praktijk. Zoals bij de ontwikkeling van de Zorgviewer. Dit proces werd tijdens het werkbezoek in beeld gebracht door Yoeri Zuidwijk, huisarts bij Huisarts Marsdijk en cmio bij Dokter Drenthe en Dan Zhang, reumatoloog en cmio bij het Medisch Centrum Leeuwarden en RIVO-voorzitter en Jan-Joost van Walsum, Lead Enterprise Architect bij het UMCG.

Andere thema's tijdens deze bijeenkomst waren: Thuismonitoring bij COVID-patiënten (Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Dokter Drenthe, Zorgcentrale Noord (ZCN) en de waarde van data door Lifelines_NL en Population Health Data NL. En uiteraard was er gedurende het hele programma volop ruimte voor vragen en het onderling uitwisselen van ervaringen door zorgverleners.

Terugblik in beeld

Hieronder het werkbezoek van het Ministerie van VWS  aan de noordelijke zorgregio op donderdag 9 maart in beeld gebracht. Locatie: UMCG