De architecten

Ofwel het implementatiegids (IG) team. Het IG-team ontwikkelt en stelt de specificaties op zodat ze samen met het ontwikkelteam, onze leveranciers én zorgverleners het juiste product realiseren. In dit geval dus de Zorgviewer en de ondersteunende bouwblokken, te beginnen met het bouwblok toestemming. 

Michael van der Zel, Enterprise Architect in het UMCG, is lead van het IG-team. "Het bepalen van de (technische) uitgangspunten en randvoorwaarden, is cruciaal zowel vanuit de techniek als vanuit de zorgverleners. Want daar zit al veel verschil in. Zo werken we in de Noordelijke ziekenhuizen met verschillende EPD- softwaresystemen zoals Epic, ChipSoft en Topicus. Ieder met eigen instellingen, programmatuur en werkprocessen. In al deze verschillende systemen moet straks de Zorgviewer probleemloos 'kunnen kijken'. Een hele uitdaging, maar dat maakt het juist extra boeiend, aldus Michael."

De implementatiegids

Samenwerking is vooruitgang. Dit geldt ook voor de implementatiegids. Deze maakt het IG-team niet alleen, maar samen met het ontwikkelteam, onze leveranciers én de zorgverleners. En dit delen we dan ook graag! Met onze partners, zorginstellingen en anderen.