In de media: veel aandacht voor de Zorgviewer 

Na de ‘JA’ van het bestuurlijk ROAZ voor de realisatie van de Zorgviewer, schonken regionale en ook landelijke media aandacht aan de Zorgviewer. Zo was voorzitter Dan Zhang 21 december te horen op RTV Noord en verschenen er algemene nieuwsitems op de websites van Skipr en ICT&Health.

 Je luistert het vraaggesprek met Dan hier terug (start op 27 minuten en 49 seconden).

Het Friesch Dagblad publiceerde 21 december een uitgebreid interview met Yoeri Zuidwijk. Hierin vertelde hij -aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden- over de noodzaak van de Zorgviewer: “Nu heeft een arts lang niet alle informatie paraat en dat kan voor erg vervelende situaties zorgen”, aldus Yoeri Zuidwijk die huisarts is in Assen. “Stel je loopt visite bij een patiënt die uit het ziekenhuis is ontslagen na een nieuwe knie-operatie en je wilt weten hoe het met de thuiszorg zit. In veel gevallen weet ik dat niet omdat de brief nog onderweg is. Dan weet ik ook niet of de fysiotherapeut al is gevraagd. Diegene kan als gevolg van de operatie bloedarmoede hebben ontwikkeld, maar dat weet je pas nadat het bloed is geprikt. Dan kan ik zo iemand laten prikken, maar handiger is om de meest recente gegevens van het ziekenhuis op te vragen.”
 
Yoeri benoemt daarbij nog een voorbeeld uit de praktijk: “Ik kan wel een niet-reanimeerbeleid afspreken voor een patiënt met hartfalen, maar als die in de nacht benauwd wordt en de thuiszorg weet het niet dan kan het dus gebeuren dat zo iemand toch met een ambulance naar het ziekenhuis wordt gebracht. Het achterhalen van de juiste informatie is niet onmogelijk, maar kost veel tijd en energie. En je zou zeggen dat het in de afgelopen twintig jaar eenvoudiger is geworden met al die technische mogelijkheden, maar dat is niet zo.”