Waar werken we aan?

De juiste zorg op de juiste plek. Met de juiste informatie. In Noord-Nederland willen we dat doen met de Zorgviewer. Eind december 2022 gaf het Bestuurlijk ROAZ Noord-Nederland groen licht voor de bouw van de Zorgviewer. 

Begin 2023 is het projectteam gestart met de eerste fase van de bouw en de bijbehorende (concept)implementatiegids. Ofwel Zorgviewer Fase 1. Maar wat kun je als zorgverlener hier eigenlijk van verwachten?Wat kun je verwachten van de Zorgviewer Fase 1?

We werken (bouwen) nu aan drie verschillende routes (trajecten), die eind 2023 samen gaan komen in de Zorgviewer. Het eerste traject is Koppeling, namelijk de ontsluiting tussen de Zorgviewer en het bronsysteem van de Zorgaanbieder. Te beginnen met de systemen EPIC, VipLive en Chipsoft.
Het tweede en functionele traject is Inzage. Dat je als zorgverlener via de viewer inzage krijgt in correspondentie (brieven), zoals verwijs-en ontslagbrieven én een selectie van verslagen.  Het  derde traject zijn het beschikbaar maken van BgZ zibs: Probleem, Verrichting Wilsverklaring, Behandelaanwijzing, Labuitslag, Allergie en Medicatie.


Zorgviewer principes

Met de Zorgviewer brengen we alle gegevens uit de afzonderlijke zorginformatiesystemen samen op één scherm. Zodat elke zorgverlener in zijn of haar eigen systeem kan werken en op elk moment meer informatie kan opvragen. Als zorgverlener krijg je alleen die informatie te zien, die voor jou relevant is. Een huisarts heeft immers andere informatie nodig dan een medisch specialist.” 
 

 En dit is essentieel

* dat zorgprofessionals altijd een actueel beeld van de patiënt of cliënt kunnen hebben *
* dat samenwerken nog eenvoudiger wordt *
* dat dubbele diagnostiek verleden tijd is *
* dat de administratiedruk kan dalen *